Znovuotevření lyžařských středisek

AOCR je jedním ze signatářů výzvy vládě, ohledně znovuotevření lyžařských areálů. Jedná se o deklaraci, zda a kdy bude lyžařským areálům v letošní zimní sezóně provoz umožněn. Situace již není udržitelná.

Skiareály samy o sobě nejsou z epidemiologického hlediska rizikové, což je již ověřenou skutečností. Na rizikovost skiareálů neukazují žádná data. Naopak jejich provoz dokáže v horských střediscích zabezpečit větší řád a pořádek a pomůže zlepšit aktuální bezpečnostní situaci. A to zvláště v období probíhajících jarních prázdnin, kdy se na horách nekoordinovaně vyskytují i přes řadu vládních opatření nejen rodiny s dětmi. Provozovatelé jsou připraveni fungovat za striktních podmínek, které by byly přísnější, než mají například v Rakousku, kde se doposud neobjevil jediný klastr nákazy, což potvrzuje nerizikovost fungujících areálů.  

Samozřejmě jsou důležité i ekonomické dopady, které jsou pro mnohá střediska a také pro zhruba 5 tis. zaměstnanců v tomto oboru fatální. Využijme vhodných podmínek na horách a na poslední 2-3 týdny umožněme řízený provoz lanovek a vleků. Od poloviny března již stejně drtivá většina středisek nefunguje.

Žádáme vládu, aby v dostatečném předstihu jasně deklarovala, kdy a případně za jakých okolností bude lyžařským areálům provoz umožněn.

Celá zpráva ke stažení: CUCR_SOCR-Otevreni-skiarealu-v-CR_vyzva_8.2.2021Stáhnout

COVID SPORT

Záruční program COVID SPORT pro podnikatele působící v oblasti sportu pro podnikatele.

Podnikatelé, kteří působí v oblasti sportu, mohou u ČMZRB od 1. února 2021 zažádat o podporu v rámci programu COVIDSport. ČMRZB poskytne záruku za provozní úvěr spolu s příspěvkem na úhradu úroků u komerčního úvěru. Před podáním žádosti je nutné mít již vyřízený úvěr u spolupracující banky – např.: Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB, MONETA Money Bank, UniCredit Bank, Raiffeisenbank ČR, Oberbank AG, Sberbank, Equa bank, Fio banka a další.

Záruka byla dojednána dle slibu s Ministerstvem průmyslu a obchodu  a ČMZRB ve spolupráci s Asociací lanové dopravy ČR, Unií horských povolání a ČUCR .

Formuláře a příslušné dokumenty ohledně kompenzací naleznete zde.